HIZLI ERİŞİM

Hastanemizde 18-24 Kasım Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası Kapsamında Eğitim Düzenlendi

Gereksiz antibiyotik kullanımının önlenmesi ve antibiyotik direncinin yarattığı halk sağlığı sorunlarına dikkat çekmek ve soruna çözüm bulmak amacıyla D blok konferans salonunda  toplumda ve hekimlerde farkındalık yaratmak için eğitim düzenlendi.

Antimikrobiyallere  direncin önlenmesi veya azaltılmasında antibiyotik politikaları kadar önemli bir diğer durum da infeksiyon kontrolüdür. El hijyeni, standart önlemler, izolasyon, sterilizasyon ve dezenfeksiyon, hastane temizliği ve invazif girişimlerin uygulanmasında steril teknik kullanımı ödün verilmeden uygulanması gereken  infeksiyon kontrolü stratejilerine örnek olarak verilebilir. Antibiyotik yönetimi tek başına çözüm olarak kabul edilmemeli, infeksiyon kontrol önlemleri ödün verilmeksizin uygulanmalıdır. Hastanelerdeki antibiyotik yönetimi, toplumdaki antibiyotik kullanımı ve toplumdaki direnç sorunu ile birlikte ele alınmalıdır.

Eğitime Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Aydın BALCI, Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Neşe DEMIRTÜRK, Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğrt. Üyesi Derya KORKMAZ, Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğrt. Üyesi Havva TÜNAY,  Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğrt. Üyesi Petek ŞARLAK KONYA katılım sağladılar.

Eklenme Tarihi: 30 Kasım 2023